XXVIII FID

XXVIII FID

dilluns, 24 d’agost del 2015

CONJUNT FOLKLÒRIC THAI ARTS AND CULTURE GROUP, TAILÀNDIA

Hi ha diferents Tailàndies. Per una part Bangkok, metròpoli hiperactiva i monstre urbà pel qual hom es pot perdre amb gust. Al Sud, les illes, platges i roques sortint de la mar, la cuina més picant, la seua mentalitat un poc diferent i les influències musulmanes. Per últim, el Nord, la Tailàndia profunda, la originària, amb els seus antics regnes fundadors, ritme de vida relaxat, temples budistes, terra fèrtil, montanyes i boscos. Tres Tailàndies, física i culturalment diferents, encara que, en conjunt, formant una mateixa nació.

El conjunt folklòric THAI ARTS AND CULTURA GROUP està format per estudiants de medicina de la Universitat Prince of Songla. Fou fundat el 10 de juliol de l’any 2000. El seu espectacle es convertí ràpidament en referència del folklore tailandès. 

Al país, les creences populars es transmeten de generació en generació. Els dansants del ballet cultiven aquesta tradició i els xamans del poble contribueixen a aquesta tradició. Són famosos els Phram.  Són ells els que cel·lebren els casaments i els moments més importants de la vida.

La dansa tradicional tai té multiples formes. Es pot dividir en dues categories principals, que corresponen per una banda a la cultura clásica i per l’altra a la cultura popular. Als dos gèneres la dansa conta molt sovint episodis de la història del pais. 

La dansa popular comprén formes coreogràfiques com el Likay però també nombroses danses regionals, sobretot del sud. Cadascuna de les danses presenta vestuari, accessoris, temps i moviments propis. Existeixen dins dels estils identificats pels etnòlegs diferents coreografíes i variacions. La dansa del lotus és un dels moviments més forts de l’espectacle. El lotus s’utilitza tradicionalment en el culte sagrat i es considera una flor que porta sort. L’ús d’aquesta flor en una dansa és un acte de respecte cap al públic i li desitja felicitat i salut.

Aquest ballet folklòric, un dels millors de Tailàndia, va recorrèr el món sencer. També recorre el seu pais, a festes tradicionals i cerimònies religioses.


Admiraran el talent i la qualitat coreogràfica dels dansants de Thai Arts and Culture Group. Amb ells, faran un bonic viatge per les rutes de Tailàndia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada