XXVIII FID

XXVIII FID

dimecres, 21 d’agost del 2013

“MERAKLIDES” GRÈCIA


Grècia és un país europeu situat a l’extrem sud de la península dels Balcans.
Amb les seues runes amb un passat llegendari, i la seua terra que es confon amb el mar, Grècia desprèn un perfum penetrant de sal i sol que ens mostra el conjunt “Meraklides”.
El seu repertori representa els grans moments de la vida quotidiana dels grecs: la casa, el matrimoni, les històries de la verema; qualsevol ocasió és bona per reunir-se i ballar i celebrar la riquesa d'una cultura mil·lenària.


El folklore grec divergeix del que estem acostumats. La música grega té un matís de la història del país i la memòria del seu poble. La majoria de les seues danses aparentment son duels masculins: al voltant d’algun litigi cada home “demostra les seues capacitats”, mentre la resta de membres del grup aplaudeixen agenollats.
Existeixen també les danses típiques i locals, ballades tant per homes com per dones. Sirtaki és un ball encadenat inspirat en les danses gregues però coreografiat per la pel·lícula “Zorba el grec”.

El poble es reuneix per ballar sempre que li és possible: durant les festes locals, però també a tots els restaurants i bars on la música “inspira”. Els grecs, com tots els pobles mediterranis, els agrada reunir-se a les nits, sobretot a les llargues nits d’estiu. Durant el dia són els bars els que estan plens, tradicionalment d’homes que juguen al hagadou o giren amb una mà el komboloi (petit rosari que amb el pas del temps ha perdut el seu significat religiós). 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada