XXVIII FID

XXVIII FID

dijous, 16 d’agost del 2012

GRUP « KTF RADHA SARISHA » INDONÈSIA

La República d’Indonèsia és un estat insular situat a l’Insulíndia, l’arxipèlag més gran del món, al sud-est d’Àsia i Austràlia, punt de trobada dels oceans Índic i Pacífic.
Està composta per més de 17.000 illes, entre les quals només 6.000 es troben habitades. Són de grandària i naturalesa molt diverses, i es troben repartides al voltant de l’equador, cosa que dóna al país un clima tropical.

Les illes més grans són Java, Sumatra, Borneo, Nova Guinea i Cèlebes.
Java és una illa muntanyenca i volcànica; no és la major però ocupa un lloc central en l’arxipèlag. És l'illa més poblada, amb cent vint milions d’habitants, és a dir, més de la meitat de la població del país. Allí es troben la major part de grans ciutats, on destaca Jakarta, la capital, d'on procedeix el nostre grup, que forma part de la Universitat de Ciències Socials i Polítiques de Jakarta.



Indonèsia és una nació d’una gran diversitat ètnica, i encara posseeix nombroses tradicions culturals vives gràcies a la dansa i la música. La música més famosa és la del gamelan, conjunt d’instruments de percussió metàl·lica. Pertany a les tradicions balinesa, javanesa i sudanesa.

La tradició folklòrica indonèsia està constituïda per la dansa i la música pròpies dels diversos grups ètnics i religiosos que habiten la república, i de la música que els seus ciutadans reconeixen com a pertanyent al conjunt de la nació. 




Mentre que a Bali, des de temps immemorials s’utilitzava el gamelan als cultes i  als temples, a Java es reservava per les corts reials. Encara avui, els conjunts de gamelan de la cort s’anomenen  « Yogyakarta » que significa « la invitació venerable a la bellesa ». Hi ha quatre corts reials a Java que presenten la tradició dels gamelans que acompanyen les danses sagrades « bedaya semang” y “ ketawang ”.

El conjunt folklòric « KTF RADHA SARISHA » de Jakarta, posseeix un gamelan composat per vuit músics que disposen d’una varietat d’instruments típics com metal·lòfons, xilòfons, tambors i gongs. A aquests s’afegeixen flautes de bambú i cantants.




Ballar a Indonèsia, com la major part de les arts de dansa a Orient, és com una manera de culte religiós. Avui, amb les influències de les danses modernes, les antigues tradicions i el drama queden preservats a les acadèmies d’art i a les escoles de dansa.
               
El grup « KTF RADHA SARISHA » els farà somniar gràcies a les meravelloses danses d’Orient.




Aquesta dansa que podeu veure ací ha estat declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada