XXVIII FID

XXVIII FID

diumenge, 31 d’agost del 2014

GUADALUPE OMEXOCHITL, MÈXIC

CONJUNT FOLKLÒRIC  GUADALUPE OMEXOCHITL

Mèxic és un país molt antic, habitat per molts pobles i tribus que trobaren allà un lloc per viure I deixaren empremtes inborrables a la seua cultura. Per això el país es va convertir en un mosaic de pobles però també de danses, músiques i monuments molt diversos. Sabem que els primers habitants daten de principis de l’era Cristiana i que, al segle XV, s’afegiren les influences dels espanyols, que van mesclar la seua cultura amb la que ja hi existia. Per això, tanta diversitat d’orígens, mescal de ritmes I talents hagen donat com a fruit un país que sempre canta I balla.



El conjunt folklòric Guadalupe Omexochitl ha treballat apassionadament per un repertori que mostra la riquesa de les arts i  tradicions populars del país. Afegiren al programa danses originals i sobre tot espectaculars, perquè l’espectacle siga una festa. Es un conjunt amb ritme i talent extraordinari dirigit per una gran mestra y pel senyor Eric Gómez Cervantes, qui el va crear i va arribar a ser a Mèxic una de les institucions més nomenades del país.



El grup mostrarà els diferents vestits, músiques i danses dels principals estats mexicans. Per això el grup transporta més d’una tona d’accessoris i material d’escena.

I en aquesta aventura, que n’és dels Mariachis? Són dotze i constitueixen una orquestra que ja ha acompanyat al grup a les seues anteriors gires. Cançons revolucionaries o d’amor, ningú queda lliure del seu encís.

Jalisco

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada